Kafası iyi güncel

 

Merhaba! Hem bir selam vereyim hem de son zamanlarda sık yaşadığım bir durumu paylaşayım dedim.

Herkesin kendine göre bir iş yapma tarzı vardır ya hani, benim de kendime göre bir çeviri programım var. Günde şu kadar sayfa yapayım ya da şu bölümü bitireyim şeklinde hedef koyanlar vardır belki. Bazen ben de öyle yapıyorum ama genelde 'boş günlerimde birikenleri eritme' şeklinde devam etmeyi tercih ediyorum. Benim açımdan böyle daha rahat oluyor.

Hee tabii bazen "şunu bekletmeyeyim" deyip yatmadan önce giriştiğim çeviriler de oluyor ama uykulu uykulu bir şey saçmaladım mı acaba diye de merak etmiyor değilim. Shin'den "Blondiecim, şu cümlede ne demeye çalıştın" şeklinde soru alınca (Soru dediğime bakmayın, aslında burada ne saçmaladın, kafan mı iyi diyor üstü kapalı olarak) Tamam, tamam, bir daha yatmadan önce bir şey çevirmeyeceğim diyorum ama bu sözümü tutamadığım zamanlar da oluyor.

Bazen bilgisayar başında uyuklamaya başladığımda son cümlelerime şöyle bir bakıyorum ve gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Aynı kelimeleri tekrar edişime mi yanayım yoksa telefonda birinin yazdığı bir şeye vereceğim cevabı çeviriye eklememe mi yanayım. Neyse ki fark ediyorum da siliyorum o kısımları. Yoksa bir tarafınızla gülerdiniz herhalde. Gerçi kontrol edildiği için her halükarda görmezdiniz ama belli mi olur, belki mangada gerçekten öyle şeylerin konuşulduğunu sanıp es geçer Yagami. :)
Acaba benden başka böyle şeyler yaşayan çevirmen ya da editör var mıdır ki? Umarım yoktur.

Güncelde emeği geçen arkadaşlara teşekkür edip kaçayım en iyisi. Herkesin ellerine sağlık. Ve tabii kendinize dikkat edin.

Blondie

 

 

5 TEMMUZ PAZAR

Brothers 6-6.5
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Willjace)

Tsunaida Koi no Kanaekata 6-6.5 [SON]
(Çeviri: Shinkaron Düzenleme: Willjace)

Tokimeki Mononoke Jogakuen 15 [SON]
(Çeviri & Temizleme:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Hidamari ga Kikoeru 26
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Willjace)

Super Lovers 35
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Murcielago 88
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

Koisuru Boukun 68
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze Temizleme: Willjace)

Hey, Your Cat Ears are Showing! 76
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

19 Tian 327-328
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

 

 

 

Kategori: Güncel Yazıları