Klimalar ve Trakyalılar

Merhabalaaaar

Geçenlerde sevgili adminimizin kibarca "kilitlediği" güncel yazısına başlıyorum. Yazmak için özellikle neşemin, keyfimin yerinde olduğu bir günü beklerim genelde. Yine öyle yaptım. Bu sitede güncel yazısı yazmak bana takipçilerimizin karşısına geçip konuşma yapmak gibi geliyor. Nasıl gerçek hayatta da insanların karşısına suratsız, bitkin bir halde çıkmak istemiyorsam, sizlerin de karşınıza keyifsiz bir halde çıkmak istemem. Yazdığım yazının okuyanları neşelendirmesini tercih ederim. Doğru günü beklememin sebebi budur kısacası.

Geçen çalıştığım yerdeki bir arkadaş bana "abi afakanlar bastı beni be ya" dedi. Tutamadım kendimi, güldüm. Arkadaş biraz saf, biraz da komik bir adamdır. Genelleme yapmak istemem ama Trakya'nın insanlarını severim. En azından benim tanıdığım Trakyalılar içi dışı bir, eğlenceli, rahat, en sıkıntılı anlarda bile bir espri patlatıp çevresini güldürebilen kişiler. Hepsi öyle değildir tabii ama bazılarından o yerli şiveyi de duymak çok eğlenceli. Bakın, gülünç demiyorum. Eğlenceli diyorum. Konuşurken yaptıkları tonlamalar da şarkı söyler gibi. Bir de "h" harflerini yutuyorlar ya... Arkadaşın hafakanlar kelimesini afakanlar şeklinde kullanmasından ziyade, ki çoğu kişi böyle bilir bu kelimeyi, ilk harfini de bastıra bastıra vurguladı. Yani "a-fakanlar bastı beaa" gibi söyledi. Güzel insan... :) Neşelendirdi beni bir anda. Seviyorum böyle insanları.

Neden sıkıntı bastığına gelince... Buralarda bir haftalık bir yağmur mevsimi geçirdikten sonra havalar epey ısınmaya başladı. Klima da bir hafta çalıştıktan sonra havlu attı. Epey eski bir şeydi zaten. Üflese de pek serinlettiği söylenemezdi. Gelgelelim onun varlığı sıcak yaz günlerinde farkında olmasak bile bizi çok rahatlatıyormuş. Bir gün öğlen saatlerinde klimanın sesi kesilince anladık değerini. Arkadaş da yakasının düğmesini açmış, gömleğini bir yandan eliyle öne doğru çeke çeke yanıma geldi ve yukarıda yazdığım şeyi söyledi. Ben de o sırada sıcaktan, uğraştığım işe konsantremi neredeyse tamamen kaybetmiş, bir kenara oturmuş düşünmeye çalışıyordum. Basit bir şey bile olsa, adam tek cümleyle neşemi yerine getirdi. Ben de onu taklit ederek cevap vermek isterdim ama yapmadım. Pek beceremiyorum. Ama bir süreliğine sıcağı unuttum yani... Size de tavsiyem, böyle insanları hayatınızdan eksik etmeyin.

Yazımın sonuna gelirken, tüm projelerimizde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu hafta yeni bir mangamız da var. Çok sevdiğimiz Natsume Isaku'dan Ouji-sama no Riyuu adlı tek ciltlik bir manga. Yankami ve Willjace'in ellerine sağlık. Ben de bir an önce okumak için sabırsızlanıyorum. Şimdi sizi projelerle baş başa bırakıp gidebilirim artık.

Blondie

 

 

2 TEMMUZ SALI

Hora, Mimi ga Mieteru yo! 2 - 10
(Çeviri & Kodlama: Shinkaron)

Ouji-sama no Riyuu 1-2
(Çeviri:
Yankami Düzenleme: Willjace)

Kimi to Kore Kara 11-12
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Hana wa Saku ka 7-8
(Çeviri:
Nyoteida Düzenleme: Willjace)

Hanakoi Tsurane 21-22
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Willjace)

Fluttering Feelings 48.5
(Çeviri: Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Haru wo Daiteita ALIVE 19
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Zeze)

What Does the Fox Say 116
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

The Priest's Chart 79
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Omairi Desu yo 16b
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Willjace)

Hello, I'm Your Stalker 14-15
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Zeze)

Hey, Your Cat Ears are Showing! 67-68
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

19 Tian 289-290
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Not: Temmuz ayı güncellerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Kategori: Güncel Yazıları